Η τρέχουσα συγκυρία έχει αναγκάσει πολλούς να εργάζονται εκτάκτως από το σπίτι χωρίς την αναγκαία προετοιμασία. Για την ομαλότερη προσαρμογή στις νέες αυτές συνθήκες η Ελληνική Εταιρεία Εργονομίας προετοίμασε και παρουσιάζει πρακτικές συμβουλές με στόχο να προφυλάξουν την υγεία των εργαζόμενων κατά το διάστημα που θα εργάζονται στον προσωπικό τους χώρο.

 

Κατεβάστε το έντυπο εργονομικών συμβουλών για εργασία στο σπίτι

Η ΕΕΕ υποδέχτηκε στην Αθήνα (29/11/2018) τους εθνικούς εκπροσώπους του CREE (Centre for Registartion of European Ergonomists) στην ανοικτή συνάντησή της με θέμα: «Νέα Γενιά Ελληνικής Εταιρείας Εργονομίας».

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν ενδεικτικά δύο ομαδικές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και δύο εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά, παρουσιάστηκαν οι εργασίες (φωτογραφίες):

Η ΕΕΕ φιλοξενεί στην Αθήνα την 54η συνάντηση του Φορέα Πιστοποίησης Ευρωπαίων Εργονόμων (Centre for Registartion of European Ergonomists – CREE) η οποία θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace στις 30/11 και 1/12/2018.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η ΕΕΕ διοργανώνει την Πέμπτη 29/11/2018 ανοιχτή συνάντηση με θέμα: «Νέα Γενιά Ελληνικής Εταιρείας Εργονομίας». Θα παρουσιάσουν εργασίες τους προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στον πολυχώρο “The Box” στις 17:00-20:00 με προσκεκλημένους τους εθνικούς εκπροσώπους του Συμβουλίου του CREE.

Dimitris NathanaelΣτις 30.3.2017, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εργονομίας, κ. Δ. Ναθαναήλ, προσκεκλημένος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου έκανε προς τα μέλη της επιτροπής εισήγηση επί των παραγόντων που συντελούν στην Οδική Ασφάλεια των Εργαζομένων Δικυκλιστών.
Η εισήγηση βασίζεται σε αποτελέσματα έρευνας στο Εργαστήριο Εργονομίας του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ Ναθαναήλ.